Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Videos

  • Add Videos
  • View All

Events

 

Forum

sp300v problem

Started by mike micus in Tutorials. Last reply by Butch yesterday. 5 Replies

Hi all I hope someone can help. I have a sp300v I updated it to 7.30 yesterday and during the night a code came up like 0000007 then I hit power to turn it off not the main power the one on the front panel. I went to turn it on later and the lights…Continue

VS-300 test print

Started by GRAPHIC EFFEX in Roland Versacamms and Cutters. Last reply by GRAPHIC EFFEX yesterday. 4 Replies

Hey guys, I'm looking for some advice… please take a look at this test print image and let me know if anyone has had this problem. I have all the nozzles firing but there seems to be some misalignment. I've just installed a new print head and cap…Continue

loading media types into versaworks

Started by mike micus in Tutorials. Last reply by mike micus yesterday. 4 Replies

Hi all I am new here hope I am in the right place. Ok my problem is I pick up a sp300v and I have versaworks for it. I have been looking at the sites because when I go to Quality and then open up the media type there is only three generic 1,2,3…Continue

Banding/Grainy Problems - Roland SP540V

Started by Anthony Cook in Roland Versacamms and Cutters. Last reply by Anthony Cook on Thursday. 7 Replies

Hi everyone,Newbie to the forum who needs some help. I have a Roland SP540V printer with horizontal banding and grainy/noisy prints. We've had several different "Repair" techs out and haven't been able to solve our problem, just make excuses like…Continue

Banding and deflections on Black head (VS-540)

Started by Lucas L. Lucas in Roland Versacamms and Cutters. Last reply by irving donaldson on Thursday. 3 Replies

Hello all!Im new on the forum and am having an issue with banding and registration on prints (black only)....My test print shows deflections and I'm wondering how to remedy?I have only 1 swab remaining and waiting on delivery of more... (unless…Continue

13 oz banner, solid printed background

Started by Stephanie Rogers in Print/Cut Materials. Last reply by Kevin Gibson on Thursday. 7 Replies

Having some trouble with 13 oz banner material on our VS-540. We are printing a solid color background and we are having a problem with tackiness, with ink smearing... We are using Lightweight Banner profile through VersaWorks - turned up both the…Continue

Latest Activity

Butch replied to mike micus's discussion sp300v problem
"Can't remember what I did been about 2 years but seems like my sub power was off when updated."
yesterday
mike micus replied to mike micus's discussion sp300v problem
"what I did on the update was downloaded it from the roland site and followed the steps it done most of it by it self. I saw the printer go throught the steps and now it does show 7.30 on the printer. I did not have to do any of hold down the up and…"
yesterday
GRAPHIC EFFEX replied to GRAPHIC EFFEX's discussion VS-300 test print
"Yeah it's been a stress filled week but I learned a ton. I punched in the rank numbers and tried the best I could doing all the alignment test in service mode but w/o the service manual my test prints are still the same. I did not replace the…"
yesterday
chris wool replied to GRAPHIC EFFEX's discussion VS-300 test print
"That is poor for a new head I fitted a new one to my vs weeks ago and would be screaming If like that. as said rank numbers double check the cap top and pump did you fit new genuine dampers. Bias is out at the moment needs setting up"
yesterday
Butch replied to mike micus's discussion sp300v problem
"Mike, Do you get the error as soon as main power comes up ? You should have no control panel power until the subpower is turned on. To install the firmware you turn on main power then hold down up - down -left keys and press power button. Then…"
yesterday
mike micus replied to mike micus's discussion sp300v problem
"Thanks Butch but how do I do this I need the printer on to download the update and when the printer is on it just beeps and flashes. I just tried this I unhook all the cables from the main board and then plug them back in and tried it and it started…"
yesterday
Butch replied to mike micus's discussion sp300v problem
"In the past I have read that this code relates to board of firmware issue. Try doing the firmware update again."
yesterday
mike micus posted a discussion

sp300v problem

Hi all I hope someone can help. I have a sp300v I updated it to 7.30 yesterday and during the night a code came up like 0000007 then I hit power to turn it off not the main power the one on the front panel. I went to turn it on later and the lights on the panel are flashing and beeping. In order to turn it off I have to use the main power to turn it off. After it is turned off I unplug it from power and wait then plug it back in and it beeps and flashes still. what could be the problem???  Also…See More
yesterday
mike micus replied to mike micus's discussion loading media types into versaworks
"Hi thanks for all the problem was with the printer I had different ink listed when I changed it all the media showed up in VW.thanks "
yesterday
GRAPHIC EFFEX replied to GRAPHIC EFFEX's discussion VS-300 test print
"Awesome Irving, I'll look into all of those comments and report back.Thanks!"
yesterday
irving donaldson replied to GRAPHIC EFFEX's discussion VS-300 test print
"That is not a cleaning issue. Installing a new printhead should not give you a print like that. So here is a couple of questions to get started - Did you punch in the head rank numbers? Is it a Roland Head (1st question) Did you do the alignment…"
yesterday
GRAPHIC EFFEX posted a discussion

VS-300 test print

Hey guys, I'm looking for some advice… please take a look at this test print image and let me know if anyone has had this problem. I have all the nozzles firing but there seems to be some misalignment. I've just installed a new print head and cap top. I've done a ton of regular and medium cleaning as well as manual cleanings, drops of cleaning solution on the cap top and I've soak the cleaning swabs and pressed them on the print head. I've also printed bunch of jobs to see if it would fix it's…See More
yesterday
 
 
 

Members

Blog Posts

Roland Print Heads/Refurbished?

Posted by Charlie Blass on October 13, 2014 at 11:28am 1 Comment

I am looking for someone to refurbish Epson DX4 Print Heads. I heard

there is someone in Atlanta that works on print heads. Anyone

know who works on print heads? Or where I can buy Refurbished

DX4 heads?

Cutlines Shifting in VersaWorks preview when importing .eps from illustrator to versa works

Posted by Tommy Parilla Jr. on September 24, 2014 at 8:15pm 1 Comment

Hey all,

I am using Adobe Illustrator CS6 and I am doing some 1 inch by 1 inch numbers with a contour cut line. When I open my EPS in versa works the "marching ants" or cutline is offset in the preview. At first when i was printing and cutting (with crop marks and 2 mil laminate) i thought it was the machine, now i see that the SP540V i have is cutting exactly where the cutlines are off in the preview.

Please help!

Tommy

corel draw x7

Posted by melissa prince on August 28, 2014 at 11:17am 1 Comment

I was wondering if anyone has separated colors in corel draw x7.  I am trying to take a four color image that was e-mailed to me and separate the four colors so I can screen print the logo.

Advanced VersaCAMM® Training

Posted by Rob Keuneke on June 2, 2014 at 12:38pm 0 Comments

Advanced VersaCAMM® Training

 

 

May 1, 2014

This was the first Advanced Training that was held at the Stahl’s facility in St. Claire Shores, Michigan, with Steven Jackson as the instructor.  The class was aimed at color profiles, workflow, machine maintenance, and troubleshooting issues.

 Day 1 we started with a quick overview of what we had learned in the first class…

Continue

© 2014   Created by Steven Jackson - Admin.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service